Egy vasárnapi istentisztelet a lőrinci templomban

 

               2006. szeptember 17-én szép számmal összegyűltünk a lőrinci unitárius templomban, annak apropóján, hogy a nyári táborok résztvevői találkoztak újra egymással, ugyan úgy, mint tavaly. A gyülekezeti terem megtelt kicsikkel és nagyokkal, szülőkkel és nagyszülőkkel. Mindenki izgatottan várta a nyári erdélyi táborról készült TV forgatás filmjét, amit a televízió adott le pont az istentisztelet ideje alatt az Örömhír című vallási műsorban. Szerencsére a technika segített és a számítógép segítségével mindenki láthatta a műsort. Nem csak a forgatásról készített filmet, hanem a rengetett fényképet is, amit a táborozás résztvevői készítettek. Itt már az aláfestő szöveget Szász Adrienn lelkésznő, a táborok megszervezője mondta. Hogy teljes legyen a jó kedv és felidéződjön ismét táborok hangulata, ( itt most az erdélyi táborra gondolok elsősorban), a vetítés után a templom kertben megkezdődhetett a ” mics „  sütése, amit mondanak „mititének”, tatárkolbásznak is. A fő tűzmester és sütögető Kováts Levente volt. Bizony nem szégyellem kétszer is sorba álltam érte, persze nem csak én.

                 A jó hangulatnak az idő is kedvezett, nem bántam meg, hogy én is elkísértem a nyári erdélyi  táborozáson résztvevő fiamat.

Ma itt a gyülekezeti teremben volt még egy megható jelenet. Az idén ünnepelte 70 éves fennállását  a templom. Az ünnepségre kiállítás is készült. A tablón egy fénykép, ami talán 1939-ben készülhetett. Rajta az akkori lelkész a konfirmandusokkal. Ezen a képen fedezte fel Kaszai Emi néni a fiatalon meghalt öccsét és mutatta meg unokaöccsének, Kaszai Marcinak a nagyapját. Emi néni sok képet őriz a családról, de ezt a fényképet itt látta először. Mi mindenre jó a nyári  táborok utáni találkozó.

          Természetesen a táborok résztvevői jövőre megint szeretnének táborozni nemcsak Magyarkúton, hanem Erdélyben is.