Kedves Testvérek! Tisztelt Hölgyek és Urak! Jóakaratú Emberek!

A hatóságok azt kéri, hogy a járvány idején az idősek ne hagyják el a lakásukat. Ellátásukat az önkormányzatok kötelességeként jelölték meg. A járvány várhatóan hosszú lesz, és a mostaninál jóval nehezebb heteknek nézünk elébe.
A három budapesti unitárius egyházközség összefogásában támogató programot indítunk idős (65+) és más kiemelten veszélyeztetett (pl. beteg) testvéreink számára élelmiszer, gyógyszer és más alapszükségleti javak beszerzésében, hogy ezáltal is segítsük számukra a biztonságosabb otthonmaradást.

HOGYAN SEGÍTHET?

Ha Ön gyülekezeti tag vagy szimpatizáns, segíthet az üzenet célba jutásában. A felhívás technikai okokból gyakran épp azokhoz a személyekhez nem jut el, akik a leginkább rászorulnak. Kérünk hát minden egyháztagot, listatagot, jóakaratú embert, hogy gondolja át, kiket ismer, akiknek jól jöhetne a segítség, és küldje el számunkra az elérhetőségét, hogy felvehessük vele a kapcsolatot! Mi is módszeresen keresni fogjuk a kapcsolatot az adatbázisunkban szereplő idősebb személyekkel.
Ha Ön önkéntesként szeretne részt venni, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Érdemes előzetesen átgondolnia, hogy mely időszakokban és a városnak mely területén szeretne segíteni.
Ha Ön segítségre szorul, akkor kérjük, hogy gondolja át, mire lenne szüksége (élelmiszer, gyógyszer stb.), azt jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén, és mi elvisszük azt az ajtajáig. A vásárlás ellenértékét készpénzben vagy átutalással törlesztheti.

A program koordinátora: Albert-Nagy Ákos segédlelkész +36 70 885 7485

Elérhetőségek:
Budapesti Unitárius Egyházközség
; e-mail: budapesti.unitarius@gmail.com; Tel: +36 (1) 311 3094 (iroda)
dr. Czire Szabolcs lelkész

Bartók Béla Unitárius Egyházközség; e-mail: leta.sandor@gmail.com; Tel: +36 30 5625828
Léta Sándor lelkész

Pestlőrinci Unitárius Egyházközség; e-mail: ilona.szi@gmail.com; Tel: +36 30 4791855
dr. Szent-Iványi Ilona lelkész