Megtörtént a varázslat. 2023. augusztus 14-20. között tartottuk az OUT- Országos Unitárius Gyerektábort Magyarkúton.

27 gyermek és 4 felnőtt együtt élhette át azt a csodát, ahogyan a különálló egyének egy hét leforgása alatt egy szétválaszthatatlan szeretetközösségé kovácsolódnak.

A hét elején egy sámán rítus során szívünk hangja besorolt egy-egy pogány törzsbe (Tűzturulok, Bátor Farkasok, Csodaszarvasok), és a hét folyamán a 3 törzs együtt mérte fel erőforrásait. Kiderült, hogy bár fizikai erőforrásunk nem végtelen, de amikor azt érezzük, hogy nem bírjuk még háromszor annyit bírjuk. Anyagi erőforrásainkat számba véve felismertük, hogy mennyire fontosak az anyagiak a biztonságunk megteremtéséhez, de mennyire nem zsinórmértéke boldogságunknak. Megfigyeltük a természet erejét, hogy mennyi gyógynövényt, mennyi ehető csodát, milyen gazdagságot rejt a legátlagosabb földterület és erdő, és nem utolsó sorban kielemeztük, hogy milyen energiát és motivációt merítünk társas kapcsolati erőforrásokból, és magából a hegyeket megmozgató istenhitünkből. Idő közben pedig István királyunk is megérkezett, aki törzseinket keresztény nemzetté keresztelte az egy igaz Isten nevében, és felvett bennünket az OUT-tábor szeretetközösségének örökös tagjai közé.

Sárkányhajózás, tábortüzek, éneklések, táncok, rapzene gyártás, filmforgatás, áhítatok, reggeli tornák és jógák, bogozások, kirándulások, hajtányozás, vonatozások, közös étkezések és rengeteg sok más játék: ilyen emlék- és élményképeket viszünk mind magunkkal, amelyeket ha időről-időre felidézünk, azt érezzük: mi egy életre összetartozunk.