OUT! – Országos Unitárius Hittantábor

1. Általános tudnivalók
A Magyarországi Unitárius Egyházkerület meghirdeti az Országos Unitárius Hittantábort, amely 2020. augusztus 17–22. között a Magyarkúti Fogadó és Erdei Iskolában (2621 Verőce-Magyarkút, 1273 Hrsz.) kerül megszervezésre. Felekezeti hovatartozás nélkül várunk minden 9 és 14 év közötti fiatalt, akik új-, életreszóló élményekkel, tapasztalatokkal és barátságokkal kívánnak gazdagodni. A tábort olyan programok színesítik, ahol a gyerekek közösségi öntudatukat erősítik, ismereteiket és ismeretségi körüket bővítik, kreativitásukat fejlesztik, mindezt úgy, hogy közben állandó lehetőség nyílik mozgásra, önkifejezésre, szórakozásra.
A szervezők meggyőződése, hogy az OUT sokak nyári kedvenc tábora lesz!

2. Jelentkezés
A táborba 9 és 14 év közötti gyerekek jelentkezését várjuk, de természetesen testvérek esetén a korhatárokat rugalmasan kezeljük. Azonban, hogy a foglalkozásokat a korosztályok érdeklődéséhez tudjuk igazítani, egyes programok esetében a gyerekeket 9–11valamint 12–14 éves korcsoportokra bontjuk szét. Így kisebbek és nagyobbak számára egyaránt megragadó lesz a tábor kínálata!
A jelentkezés az előleg befizetésével történik. Erre két mód áll rendelkezésre:
1. személyes úton: a helyi lelkésznél
2. internetes postai úton: e-mail küldésével a
muemefiatalok@gmail.com postacímre és az előleg elutalásával a CIB Bank Zrt. 10700378-71708588-51100005 számlaszámra (megj. az utalási közleménybe kérjük feltüntetni a gyermek nevét, illetve a „táborelőleg” kulcsszót).

3. Költségek
A hittantábort a Magyarországi Unitárius Egyházkerület, valamint a Bethlen Gábor Alap támogatja. Ennek köszönhetően az egyéni hozzájárulás csupán 15 000 Ft egy gyermek után, illetve további testvérek esetében csak 10 000 Ft. Ebből 5 000 ft/fő, vissza nem térítendő előleg a helyi lelkésznél vagy a CIB Bank Zrt. 10700378-71708588-51100005 számlaszámon befizetendő. Második részét a táborba érkezéskor lehet befizetni.

4. Tábori ízelítő
A Magyarország kormánya által meghirdetett Nemzeti Összetartozás évére-, a Magyar Unitárius Egyház által meghirdetett Felelősség évére-, illetve az augusztus 20-i államalapítási évforduló ünnepélyre való tekintettel, táborunk idei témája A boldogság országának megalapítása.A tábor folyamán izgalmas előadásokon és játékokon keresztül végig vesszük azokat a bibliai értékeket, melyeket Jézus fogalmazott meg a boldogmondásokban. Csoportos, kreatív, elméleti és gyakorlati foglalkozások során mélyítjük el azokat a lelki értékeket – alázat, együttérzés, szelídség, szeretet, megbocsátás, egyenesség, békesség – melyek mind hozzájárulnak személyes boldogságunk megteremtéséhez és kisebb és tágabb közösségeink épüléséhez.
A játszva tanulás, a szellemi és lelki építkezés mellett, természetesen kellő arányban lesz jelen a sokrétű szórakozás is: zene, tánc, sporttevékenységek, kirándulások, sárkányhajózás, fürdőzés, szappancsúszda, tábortűz és megannyi meglepetésjáték színesítik a palettát és teszik emlékezetessé az OUT tábort.

5. Érkezés és távozás
a. Érkezés: 2020. augusztus 17-én, hétfőn reggel 9 óráig várjuk a gyerekek megérkezését a Budapesti Unitárius Egyházközséghez, ahonnan a csapat vonattal jut el a Nyugati Pályaudvarról Magyarkútra a táborvezetők segítségével. A vonatjegyekről, valamint a nagyobb csomagok elszállításáról a szervezők gondoskodnak.
b. Távozás: 2020. augusztus 22-én, szombaton 12 és 14 óra között várjuk a hozzátartozókat egy közösen eltöltött bográcsozásra, ahol a gyerekeké lesz a szakácsi tisztség. Ez lesz a tábor zárómomentuma.

5. Hoznivalók
– Harapnivaló az útra
– A tábor jól felszerelt. Ágyneművel ellátott 2-4-6 ágyas faházak és szobák várják a táborozókat, ezért csak azok hozzanak hálózsákot, kispárnát, akik nem szeretnék az ágyneműt igénybe venni.
– Egy hétre való nyári öltözék + meleg ruha a hűvös estékre
– szandál / papucs, játszó/túra cipő(k)
– pizsama, fürdőruha, esőkabát
– tisztálkodási felszerelés
– szúnyog- és kullancsriasztó
– napellenző sapka/kalap/kendő
– kishátizsák kiránduláshoz
– elem lámpa
– sebtapasz, naptej, zsebkendő
– a COVID19 előírásoknak megfelelő maszk, kézfertőtlenítő
– akik játszanak valamilyen hangszeren, hozhatják magukkal
– Zsebpénzre minimális mértékben van szükség (pl. strandolás esetén fagylaltpénz). A tábor közelében nincs vásárlási lehetőség.
– Mobiltelefont hozhatnak magukkal, de használatuk korlátozva lesz az ebédszünetre, valamint a vacsora utáni időre. Esetlegesen felmerülő gondok esetén a táborvezetők értesítik a szülőket.

6. Szükséges dokumentumok
Orvosi igazolás nem szükséges, azonban kötelező jellegű a mellékletben szereplő jelentkezési adatlap és COVID19 vírussal kapcsolatos nyilatkozat kitöltése. Ezek az alábbi linken tölthetők le: https://drive.google.com/…/1ZjUG3auGCx-mIN10jWGkrgpu4i-mpQO…

7. Táborvezetők
A tábor ideje alatt olyan egyházközeli személyek foglalkoznak a gyerekekkel (lelkészek, egyházi alkalmazottak, teológiai hallgatók – 6–8 táborvezető), akik mind komoly tapasztalattal rendelkeznek a gyerektáboroztatás területén Magyarországon és Erdélyben.

8. Kapcsolat
További információkért forduljanak bizalommal Albert-Nagy Ákos, felelős szervező lelkészhez:
– Facebook: https://www.facebook.com/akos.n.albert
– E-mail: muemefiatalok@gmail.com
– Telefon: +36-70-885-7487

Várunk mindenkit szeretettel!