UNITÁRIUS TINÉDZSER TÁBOR

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.
Leírás

Szeretnénk, ha unitárius közösségekben fiataljaink is helyet találnának. Ehhez elsősorban meg kell mutatnunk nekik az utat, lehetőséget kell teremtenünk. Bennük a jövő, nekik kell átadnunk hagyományainkat, elképzeléseinket csak így vihetik tovább azt, amit unitárius szellemiségnek nevezünk. A tábor céljaihoz az is hozzá tartozik, hogy országosan ismerkedjünk meg a hasonló korosztályt képviselőkkel, megmutatva, hogy a kis közösségeken kívül is van unitárius élet. A másik különlegessége ennek a tábornak, hogy határon túli ifjakat is vár a helyszínre. Ennek célja, hogy kapcsolatot teremthessenek minél szélesebb körben. Táborunkat tinédzsereknek hírdetjük meg, azaz konfirmálás után lehet részt venni rajta, kizárólag 13-17 év közötti fiatalokat várunk.

A tábor időpontja: 2022. augusztus 8-12. 5 nap, 4 éjszaka

Helyszín: Tétény, Johannita Segítőszolgálat tábora (https://johannitak.hu/segito-szolgalat/terenyi-tabor/a-tabor)

A tábor témája: Helyem a ma világában

A tábor programja: Mivel a tábor helyszíne az Országos Kék Túra útvonalán helyezkedik el így a programban helyet kap a környék felfedezése, kilépve komfortzónánkból lehetőség nyílik az önismeretre is. Helyet kap a mozgás, a zene, lelkiségünk és érzéseink kifejezése, valamint unitárius öntudatunk erősítése. Nem titkolt célunk elérni mindezt az által, hogy nem csak Magyarországon élő fiatalokat várunk, hanem határontúliakat is.

Segítőink Erdélyben és Magyarországon élő fiatal unitárius képviselőiből tevődnek össze. Két erdélyi (1 lelkész, 1 világi); két magyarországon élő (1 lelkész, 1 világi).

18 diákot várunk Erdélyből és 18 diákot Magyarországról.

Mivel messziről is érkeznek közénk, ezért Budapest lesz a kiindulási pont, ahonnan autóbusszal közelítjük meg Terényt.

 

Indulás: 7: 30 – Újpest-Városkapu, XII. Kerület

Hazaérkezés: 18: 10 – Újpest-Városkapu, XII. Kerület

 

 Tábori díjak:

A jelentkezés a befizetéssel válik érvényessé.

A tábor normál részvételi díja: 35 000 Ft / fő

Két testvér esetén: 60 000 Ft / 2 fő

Három gyerek esetén: 80 000 Ft / 3 fő

 

A Tini Tábor határon átívelő tábor, melyre Erdélyből is érkeznek fiatalok. Ezzel próbáljuk megteremteni a kapcsolatot és megerősíteni őket magyarságukban, unitárius öntudatukban. Táborunk témája „Helyem a világban”, aminek minden aspektusát igyekszünk körüljárni fizikailag és lelkiekben is.

A Tábori költségek egy része pályázat útján valósul meg, ezért tudjuk a 35.000 Ft-os árat valamint a testvérek esetében fenntartott kedvezményt biztosítani. Mindez a tábor alapköltségeit fedezi. Amennyiben lehetőségük van a továbbiakban elősegíteni a tábori színvonal emelkedését, kérjük támogassanak Bennünket!

Előre is köszönjük!

Jelentkezés:https://docs.google.com/forms/d/1fW0aSQmRhmTiV8NmQdPdqAHfF4EIGXpYp2vCjzPX7U/edit

 

Kapcsolat: Szabó Csengele unitárius lelkész,

Tel: 0670/5767208

E-mail: elegnecs@gmail.com

Start Date - End Date

aug 08, 2022 - aug 12, 2022

Start Time - End Time

12:00 de. - 11:59 du.

Ossza meg ezt